Hakkımızda

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk olarak 1999 yılında Teknik Programlar Bölümü olarak açılmıştır. İKMEP ile 2011 yılında Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü şeklinde isim değişikliği ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bünyesinde Seracılık ve Organik Tarım   programları bulunmakta olup,3 Profesör, 2 Doçent,  4 Öğretim Görevlisi ile öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Teorik dersler 50 kişi kapasiteli sinevizyonlu sınıflarda bilgisayar destekli olarak, alanında uzman öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Uygulamalı dersler;  tarımsal uygulamaların yapılabildiği 2 dekar araştırma ve uygulama alanında yapılmaktadır.